Babushka junassa matkalla itään

Babushka junassa matkalla itään
Babushka

perjantai 9. syyskuuta 2016

Matkailu-uutisia Ukrainasta

EASYWAY

Easyway on uudehko, helppokäyttöinen sivusto josta löytyy tällä hetkellä 56:n ukrainalaisen kaupungin julkisen liikenteen aikataulut reittikarttoineen sekä myös mahdollisuus löytää paras reitti joko jalan tai autolla. Kiovan, Lvivin ja kuuden muun kaupungin osalta käytössä on myös GPS-ominaisuus jossa kulkupelien menoa voi seurata kartalta reaaliaikaisesti.

Myös Moldovan Chisinau ja Balti sekä Transnistrian Tiraspol ja Bender ovat päässeet mukaan kuten myös Zagreb Kroatiasta, Astana Kazakhstanista ja Belgrad Serbiasta. Bulgariasta löytyy tällä hetkellä viisi kaupunkia joiden tiedot löytyvät Easywaysta.
Easywayn voi ladata myös puhelimeen (Android tai Apple).

http://www.eway.in.ua/en/cities/kyiv
UKRAINAN ENSIMMÄINEN "POLKUPYÖRÄJUNA"

Lvivin alueella alkaa liikennöimään maan ensimmäinen polkupyöriä kuljettava juna. Junassa on yksi vaunu modifioitu polkupyörien kuljettamiseen sopivaksi. Kyseinen vaunu kulkee paikallisjunassa nro. 827 (282 toiseen suuntaan) Lvivistä Mukachevoon. Lvivistä juna lähtee 7.10 ja saapuu perille Mukachevoon 11.15. Takaisin lähdetään kello 16.40 ja Lvivissä ollaan 20.45.

Kyseessä on testiluontoinen kokeilu ja mikäli pyörävaunu eli "velovahon" osoittautuu riittävän suosituksi niitä on tarkoitus lisätä muihinkin juniin.

Ensimmäisen reitin luulisi keräävän suosiota sillä se ylittää Karpaattien vuoriston ja sen varrella on lukuisia mielenkiintoisia sekä pyöriälyyn sopivia kohteita kuten Slavske, Lavochne ja Volovets. Reitti kulkee myös Stryin kaupungin halki unohtamatta toki historiallista Mukachevoa linnoineen.

Toivottavasti pyöräjuna siis saa lämpivän vastaanoton jotta niitä saadaan muillekin junareiteille.

Linkki ukrainankieliseen uutiseen ja valokuviin: http://railway.lviv.ua/info/press-center/news/article/2016/may/1280/

Dream House Hostel. Andrijvskij Uzviz 2.

DREAM HOSTELS

Tätä ukrainalaista hostelliketjua voin lämpimästi suositella. Dream Hostel-ketjulla on kuusi hostellia joista tosin yksi sijaitsee Puolan Varsovassa. Loput viisi Ukrainan puolella olevaa Dream Hostellia sijoittuvat Kiovaan, Zaporozhyeen, Rahiviin, Odessaan ja Harkovaan. 

Aiemmin Kiovassa sijainnut erinomainen Dream Story Hostel joutui valitettavasti sulkemaan ovensa sillä se sijaitsi vuokratussa asunnossa ja vuokra nousi liian korkeaksi jotta bisnestä olisi kannattanut jatkaa. Sen sijaan jäljellä on vielä Dream House Hostel joka on suurempi mutta niinikään siisti ja toimiva kokonaisuus. Hostellin yhteydessä on myös ravintola nimeltä Druzi Cafe.

Hostelli järjestää tai ainakin välittää erilaisia retkiä ja muuta aktiviteettia. Kokeilin "Booze Cruise"-nimistä risteilyä Dneprillä ja se oli oikein mukava reissu. Kolmen tunnin risteilyllä nautittiin nimensä mukaisesti erilaisia virvokkeita sekä ihailtiin maisemia (esim. nudistirantaa) musiikin soidessa taustalla. Suosittelen kokeilemaan jos kohdalle osuu.

Hostelli vuokraa myös polkupyöriä sekä potkulautoja. Lisäinfoa: http://dream-hostels.com/ 

Booze Cruise

GREEN UKRAINE...

..on pääasiassa Karpaateilla toimiva matkailualan yritys. Firman kautta voi esimerkiksi vuokrata auton Karpaateille, asunnon Ivano-Frankivskista tai osallistua heidän järjestämilleen retkille. Tämä lienee hyödyllistä ainakin kielimuurin kanssa kamppaileville henkilöille. 

Mutta vaikka ei olisikaan kiinnostunut yrityksen palveluista voi heidän sivuiltaan löytää aimo annoksen tietoa pienemmistäkin paikkakunnista, Karpaattien "alkuasukkaista" hutsuleista sekä alueen kulttuurista ja ruoasta.

RAVINTOLASUOSITUS

Podilin kaupunginosassa Dneprin tuntumassa on kodikas, mielenkiintoista ja hyvää ruokaa tarjoava ravintola Tsimes (Цимес). Paikka on myös edullinen huolimatta siitä että on siis juutalainen. Juutalainen ruoka on suomalaisittain harvemmin eteentulevaa sorttia joten Kiovassa kannattaa sitä käydä maistamassa. Mainittakoon vielä että ruoka ei ole käsittääkseni "kosher". Aivan varma tiedon paikkansapitävyydestä en ole joten kannattaa kysyä jos asia on merkityksellinen. Viiniä löytyy ainakin kosherina.

Nettisivuilla ruokalista on englanniksi. Mutta kuten yleensä Ukrainassa on tapana, käännöksen laatu jättää toivomisen varaa. Osoitetta ei englanniksi löydy joten laitetaan se tähän suomeksi: Sahaidachnoho 10/Ihorevska 5 (kulmassa). www.cimes.com.ua 


Taidetta Tsimesin seinällä.

Tsimes - Juutalainen ravintola.

Tsimes sisältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti