Babushka junassa matkalla itään

Babushka junassa matkalla itään
Babushka

perjantai 26. elokuuta 2016

Kiovan Rus´- teemapuisto

Kopachiviin, noin 60km Kiovasta lounaaseen on hiljattain avattu mielenkiintoinen historiallinen teemapuisto. "Park Kievskaja Rus´" on itseasiassa jäljennös 900-luvun Kiovasta luonnollisen kokoisena.

Puistossa järjestetään (yleensä viikonloppuisin) erilaisia teemajuhlia kuten ukrainalainen halloween sekä taistelunäytöksiä. Normaalipäivinäkin voi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin kuten jousiammunta, ratsastus tai ajelu hevoskärryillä. Keskiaikaista ruokaa on saatavilla Onnellisen Varjaagin ravintolassa. Myös englanninkielinen opastus on mahdollista varata etukäteen. Tietoa puistosta löytyy runsaasti lisää heidän omilta sivuiltaan (englanniksi): http://parkkyivrus.com/en/

Kiova 900-1200-luvuilla.

Kiovan Rus-puisto sopii hyvin päivämatkakohteeksi mutta paikanpäälläkin voi yöpyä joko huoneistossa tai leirintäalueella. Myös hostellista nettisivuilla on maininta mutta siitä minulla ei enempää tietoa ole.

Viikolla puistoon pääsee vain omalla autolla tai taksilla mutta viikonloppuisin ja loma-aikoina minibussi kulkee Vydubychin metroasemalta Furshet-supermarketin vierestä. Matka-aika on noin 45 minuuttia ja kyyti kustantaa 30UAH per suunta. Ensimmäinen bussi lähtee klo. 10.00.

Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 150UAH, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta 80UAH, kouluikäisiltä lapsilta 50UAH ja pienemmät pääsevät sisään ilmaiseksi.

Puisto on auki 10-20.

Video Kiovan Rus´-puistosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti