Babushka junassa matkalla itään

Babushka junassa matkalla itään
Babushka

torstai 16. tammikuuta 2014

3 hostellia Kiovassa

Kävin syksyn aikana tutustumassa kolmeen Kiovalaiseen hostelliin yöpyen jokaisessa eri määrän öitä. Näistä yksi eli Dream Story Hostel oli ennestään tuttu. Kaikki kolme hostellia sijaitsevat kivenheiton päässä toisistaan, Lva Tolstogo ja Olimpiiska-metroasemien välisellä alueella. Seuraavassa mietteitä sekä plussia ja miinuksia kyseisistä mestoista. Kaikilla on toki omat mieltymyksensä ja asiat jotka kukin kokee tärkeiksi vaihtelevat.

Aloitetaan siis Dream Story Hostellista, vaikka siksi että se on mielestäni näistä paras. Hostelli sijaitsee yhden Kiovan vilkkaimman kadun eli Chervonoarmijskajan keskustanpuoleisessa päässä joten esim. Khreshsatyk ja Maidan ovat kävelymatkan etäisyydellä. Chervonoarmijska on siis ukrainankielinen nimi kadulle. Joskus näkee myös käytettävän venäjänkielistä nimeä Krasnoarmeiskaja. Molemmat tarkoittavat Puna-armeijan katua. Eikä siinä vielä kylliksi. Uusi nimi kadulle on Velika Vasylkivska. Kartoissa saattaa olla mikä tahansa näistä kolmesta, älä siis hämmenny.

Rappukäytävään pääsee avaamalla huomaamattoman harmaan metallioven (ovikoodi 1 ja 6 painettuna samanaikaisesti) apteekin vieressä. Hostelli sijaitsee neljännessä kerroksessa jonne voi kavuta rappusia tai käyttämällä Brezhnevin aikaista, ruumisarkun kokoista hissiä.

Hostelli on erittäin siisti ja siellä on kaksi vessaa ja suihkuhuonetta. Dream story ei ole mikään iso hostelli vaan se on kyhätty entiseen asuntoon kuten niin moni muukin hostelli Ukrainassa. Dormeja on kaksi ja privaattihuoneita yksi. Oleskeluhuoneessa on iso televisio, mukavat sohvat, keittiö sekä useimmiten myös mukavaa seuraa. Dream Storyssä voi viettää maksimissaan kaksi viikkoa joten hostellissa ei  törmää (mahdollisesti outoihin) pitkäaikaisasukkeihin. Tupakoida voi parvekkeella josta on näkymät vuoden 2012 jalkapallon EM-kisojen finaaliottelun näyttämölle eli NSK Olimpijskii stadionille jossa Kiovan Dynamo pelaa kotiottelunsa.

Henkilökunta on ainakin tähän mennessä ollut ystävällistä, ei moittimista. Hostelworldin yms. kommenttiosiosta päätellen osalle matkustavaisista Wi-Fin toimiminen on kynnyskysymys hostellia arvioidessa. Sen toimivuudesta en osaa Dream Storyssa sanoa juuta enkä jaata koska en sitä siellä tarvinnut. Olemassa se ainakin on.

Dream Story Hostellilla on myös suosittu sisarhostelli Kiovassa, nimittäin Dream House Hostel Podilin kaupunginosassa.

Plussat:

+ Siisti ja kodikas
+ Hyvä sijainti
+ Ei yleensä jonoja suihkuun
+ Olutta myynnissä

Miinukset:

- Olut loppui kesken
- Ei Pub Crawlia tms.

Osoite: Chervonoarmijska 47
Netissä: www.dream-family.com

Näkymä Dream Story Hostellin parvekkeelta.

Seuraavaksi Sweet Home Hostel. Tämä "retkeilymaja" sijaitsee lähes Dream Storya vastapäätä, vain noin korttelin verran lähempänä keskustaa toki. Kyseessä on edellistä isompi hostelli jonka parvekkeelta (2.krs) on mukava seurata Chervonoarmijska-kadun vilinää. Täällä myös testasin Wi-Fiä ja sehän toimi oikein hienosti.

Sweet Home ei ole varsinaisesti epäsiisti mutta eipä nyt sieltä siisteimmästäkään päästä. Asukkeina on jonkin verran pitkäaikaisasukkeja joiden kanssa voi juopotella jos sellaisesta tykkää (kuten minä). No, he ainakin tykkäävät. Pääosin he olivat opiskelijoita, työssäkäyviä (en tainnut kyllä nähdä heidän käyvän työssä) sun muita random hörhöjä. Joukossa oli sitten jokunen mulkkukin kuten georgialaismies jolla on porttikielto kaikkiin Chisinaun hostelleihin hänen onanoituaan naisvieraiden vieressä seisoen sillloin kun nämä nukkuivat. Myös jostain aktiviteeteista kissan kanssa kuulin huhuja.. Oli siis siirtynyt Kiovaan. Oli muutenkin vittumainen tyyppi.

Paikka ei ehkä ole siis suositeltava herkkähipiäisimmille matkailijoille. Kulttuurinälkää ei kannata tulla Sweet Home hostelliin sammuttamaan, mutta vodkanhimoa kylläkin. Bileseuraa löytyi joka ilta.

Suihkuja ja vessoja on tarpeeksi, vodkasta johtuen en muista tarkkaa lukumäärää. Säilytyslokeroita arvotavaroille on saatavilla. Mainittakoon tässä että niin Sweet Home kuin muutkin kaksi hostellia ovat lähellä todella isoa superhypermarkettia nimeltään MegaMarket (МегаМаркет) jossa voi käydä täydentämässä vodk.. siis ruokavarastoaan.

Plussat:

+ Sijainti
+ Tarpeeksi suihkuja ja vessoja
+ Seuraa löytyy

+/- Outoja tuttavuuksia sellaisia arvostavalle

- Ei järjestettyjä kaupunkikierroksia tai pub crawleja
- Kohtuullisen villi meininki saattaa häiritä joitakin
- Alaoven koodi oli vaihtunut kesken kaiken, ota siis puhelinnumero (ja puhelin) mukaasi kun menet ostamaan lisää vodkaa.

Osoite: Chervonoarmijska 30
Netissä: Sweet Home Hosteliin voi tehdä varauksia sivulla: http://hihostels.com.ua/en. Löytyy myös Facebookista.

Sweet Home hostellin parveke.


Viimeisenä kolmesta Magic Bus hostel. Tämä hostelli oli ihanan värikäs. No ei vaiskaan.. Hmmm... Sanotaanko vaikka omalaatuinen. Niin tunnelmaltaan kuin sisutukseltaan.

Kyseessä on hyvin vahvasti hipahtava hostelli. Jos siis diggaa Hare Krishnoja, minttuteetä, likaa, suitsukkeenhajua (peittää ehkä lian hajun) ynnä muuta sellaista niin PEACE vaan. Eikä siinä vielä mitään mutta kun Maagisbussissa oli todella vaikea tietää ketkä olivat henkilökuntaa ja ketkä esimerkiksi heidän kavereitaan vain hengailemassa siellä. Ongelmia tuli jos vaikka sattui tarvitsemaan apua pesukoneen kanssa taikka vessapaperia siihen ainoaan vessaan jos se nyt joskus sattui olemaan vapaana. Onhan se nyt kiusallista kiertää ruinaamassa WC-paperia ties keneltä..

Henkilökunta ja ystävänsä kihertelivät ja kävivät syvällisiä keskusteluitansa minttuteen äärellä sohvalla istuskellen. Sinänsä paikan työntekijät olivat ihan ystävällisiä kunhan heihin sai kontaktin. Sohva sensijaan nököttää käytävällä eli varsinaista oleskeluhuonetta (common room) ei ole. Jotenkin vain paikassa leijui outo ilmapiiri. Käytännön epämukavuuksista täytynee mainita suihku (joo, niitäkin vain yksi). Ahdas koppero jossa ei ollut minkäänlaista hyllykköä johon voisi tavaransa laskea.

Magic Bussissa lymyili myös omalaatuisia pitkäaikaisvieraita. Tosin eritavalla omalaatuisia kuin vaikkapa Sweet Home hostellissa. Yksi tyttö oli rakentanut alapetiinsä seinät ties mistä lakanoista ja rievuista ja vietti pääosan päivistään "pesässään". En tiedä mitä puuhasi. Toinen mieleenjäänyt heppu oli (luultavasti) kiinalainen keski-iän paremmalla puolella oleva mies joka istui aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan läppärinsä ääressä näpräten jotain käsittämättömän näköistä ohjelmaansa (tästä voi päätellä että wifi toimi!).
Miekkonen ei puhunut muita kieliä kuin kiinaa (?) eikä käynyt ilmeisesti koskaan ulkona.

Enpä nyt siis suosittelisi Magic Bussia muille kuin hostellin kanssa samat arvot jakaville. Enkä nyt tarkoita niitä höpö höpö-tekstejä ("homely almosphere, care and openness of our hearts") heidän nettisivuillaan.

Plussat:

+Sijainti
+ Ystävällinen työntekijä (ponnaripäinen nuorimies)
+ Itä-Eurooppalaista alkoholinkäyttöä kammoksuva voi saada yliannostuksen korkeintaan minttuteestä

Miinukset:

- 1 vessa ja 1 suihku
- Hare Krishna-tekstit seinillä
- Outo atmosfääri
- Epäsiisteys (vessa oli ihan ok)

Osoite: Saksahanskogo 31 (alaovella ovikello)
Netissä: http://www.magicbushostels.com/


Tässäpä nämä arvostelut. Paljon varmaankin unohdin mainita mutta sellaista se on. Kirjoitelkaapa omia mielipiteitä taikka kokemuksianne jos olette noissa (tai muissa) paikoissa vierailleet. Sitä en muista tuliko jossain hostellissa välillä vain kylmää vettä joten siitä en miinuksia uskalla jaella. Ajan kanssa tuohon kylmäänkin on tottunut joten ei jää mieleen. Dream Story hostellissa on aina tainnut olla lämmintä vettä saatavilla.

До дна!!!

Pyhän Andreaksen kirkko / Андреевская церковь
KIOVA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti