Babushka junassa matkalla itään

Babushka junassa matkalla itään
Babushka

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Transnistria - Приднестровье

Tervetuloa jälleen lukemaan blogia! Jos olet ensikertalainen olet todennäköisesti päätynyt tälle sivulle googlaamalla "Ukraina", "Odessa", "vaimo ukrainasta" tai jopa "Ukrainian mail order bride". Eikö vain?

No tämänkään kertainen teksti ei käsittele vaimonhankintaa (siitä pitäisi kirjoittaa kirja) vaan Ukrainan piskuista naapuri"maata" Transnistriaa joka on välkkynyt valistuneimpien reppumatkaajien ja muiden hiippareiden salaisissa unelmissa Pattayan tavoin jo vuodesta 1990.

Skipataan koko alueen historia sillä sen voi helposti lukea Wikipediasta jos (kun) kiinnostaa. Eli siis täällä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Transnistria.

Transnistrialainen matkamuisto
Sen sijaan keskitytään hitaasti mutta epävarmasti kehittyneisiin matkailupalveluihin.

Ennenhän "maahan" päästäkseen tarvitsi varata hieman käteistä jolla voidella rajaviranomaiset. Nykyään junalla pääsee sekä Tiraspoliin että Benderyyn suoraan Moldovan pääkaupungista Chisinausta ilman mitään tarkastuksia. Myös Odessasta tullessa rajatarkastukset pysyvät normaaleina.

Jos kuitenkin joku yrittää vaatia pikkuista lahjusta rajalla, on uusi presidentti Jevgeni Shevchukin keksimä keino syytä ottaa käyttöön. Ja se keino on siis suora numero herra Presidentille. Tai ainakin hänen toimistoonsa. Ja tässä se numero on: +373 533 626 71. Kannattaa siis tallentaa pikavalikkoon. Onhan se muutenkin aika coolia jos luurista löytyy presidentin numero. Vaikkei ihan oikean maan.

Toinen loistava seikka joka puoltaa Playa del Inglesin vaihtamista ensi hiihtolomalla Tiraspoliin on palveluiltaan kattava ja tunnelmaltaan loistava amerikkalaisomisteinen uudehko Hostel Tiraspol!

Vodkaa, kauniita naisia sekä ehtaa neuvostotunnelmaa olisi tarjolla! Katsokaa ihmeessä hostellin kotisivut tai facebook-sivut. Tätä hostellia et löydä Hostelworldista tai Hostelbookersista yms. vastaavista.


Sivuilta löytyy muutenkin paljon tietoa Transnistriasta. Hostellin henkilökunta auttaa myös rekisteröinnissä. Transnistriassa saa olla 10 tuntia (wow) ilman rekisteröintiä. Mitään viisumeitahan Transnistriaan ei tarvita.

Juna 642Ш lähtee puksuttelemaan Odessasta Tiraspoliin iltapäivällä kello 16.48. Perille neuvosto-disneylandiin saavutaan kello 19.16. Matkan voi viettää kosteissa merkeissä sillä joka vaunussa on pieni baari. Have fun!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti