Babushka junassa matkalla itään

Babushka junassa matkalla itään
Babushka

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Ravintolasuosituksista

Monet ovat kyselleet minulta suosituteltavia ravintoloita, lähinnä Kiovassa. Koska en ole mitään kattavaa ravintolakierrosta Kiovassa koskaan tehnyt en sen enempää mitään tiettyjä ravintoloita lähde suosittelemaan. Laitan tähän joitakin linkkejä joista pitäisi löytyä tietoja monenlaisista ravintoloista.
Yleisesti voin toki suositella ukrainalaiseen ruokaan erikoistuneiden raflojen lisäksi kaukasialaiseen (eli Georgia, Armenia ja Azerbaidzhan) sekä keskiaasialaiseen (esim. Uzbekistan) keittiöön erikoistuneita ruokapaikkoja. Sellaisia kun ei juuri suomesta löydy.
Ensimmäinen linkki johtaa Mirovaja karta-nimisen firman sivuille joilta läytyy lukuisia kyseisen lafkan omistamia ravintoloita niin Kiovasta kuin ympäri Ukrainaa. Sivut myös englanniksi. Mirovaja kartan ravintoloista georgialaista ruokaa edustaa Mimino ja keskiaasialaista Shafran.
Samanlainen, lukuisia ravintoloita omistava firma on Kozyrna karta. Myös nämä sivut saatavilla englanniksi.
Toki lienee parempi syödä pienissä, yksityisomistuksessa olevissa ravintoloissa kuin suurten firmojen mestoissa mutta sellaiset on vain löydettävä itse ja mikäs sen mukavampaa kuin kokea aitoa löytämisen riemua...
Livemusaa löytyy Docker pubista joka on Kiovan pohjoislaidalla sijaitseva rock'n'roll-henkinen mesta, jossa bändi soittaa ja asiakkaat tanssivat
pöydillä. Palvelu on ystävällistä ja flirttailu yleistä (siis asiakkaiden kesken). Pubista saa toki ukrainalaiseen tapaan ruokaakin, mutta varsinkin edulliset koktailit houkuttelevat taittamaan pitkän metromatkan Dockeriin.
Paikan osoite on Bogatirska 25, ja lähin metroasema Geroev Dnepro. Kartan avulla löytää kyllä perille, ja koska pubi on auki aina, siis todella aina, on siellä aikaa levähtää ennen poislähtöä.
Saman omistajan toinen rafla, nimittäin Art-pub Docker's ABC on helpommin saavutettavissa. Osoite on Hreshsatik 15/4. Jälkimmäinen muuttuu yöllä yökerhoksi. Molempien pubien menut, bändit yms. tiedot voit tsekata englanniksi täältä.
Pienellä budjetilla matkaavat voivat löytää edullista vatsantäytettä mm. erittäin hyvän hinta/laatusuhteen omaavasta Pizza Celentanosta, Kartopljana Hatasta tai Puzata Hatasta. Kaikkia löytää lähes kaikista isoimmista kaupungeista. Ukrainalaisesta Фест-фудista eli fast foodista on tarkoitus kirjoitella tarkemmin joskus tulevaisuudessa joten palailen noihin edellämainittuihinkin tarkemmin silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti