Babushka junassa matkalla itään

Babushka junassa matkalla itään
Babushka

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Uusia ravintolakokemuksia Kiovassa (2018)

Kesän aikana on tullut käytyä taas lukuisissa uusissa ja toki myös tutuiksi tulleissa ravintoloissa. Seuraavassa joitain huomioita kyseisistä paikoista. Mukana voi olla paikkoja joista on tullut kirjoiteltua aiemminkin mutta tuskinpa se haittaa.

Vielä ei ole tullut vastaan niin huonolaatuista paikkaa että kehottaisin pysymään poissa.

Chaihona Bazar - Чайхона базар

Chaihona Bazar on kaukasialaista ja keski-aasialaista ruokaa tarjoava ravintola, tai itseasiassa ketju. Yhtä ravintolaa lukuunottamatta muut toimipisteet kuitenkin sijaitsevat kaukana keskustasta.

Ruokakin on hyvää mutta itseäni paikassa viehättää ehkä eniten sen värikäs ja epätavallinen sisustus. Se on toki mielipidekysymys ja olen kuullut myös vastakkaisia mielipiteitä.

Chaihona Bazarissa voi myös viettää aikaa vaikka cocktaileja juoden ja vesipiippua poltellen. Värikäs menu on varustettu kuvilla. Tämä helpottaa niin ruoan kuin juomankin valinnassa.

Osoite (keskustassa) Bessarabskaja Ploshsad 5. http://chaihona-bazar.com/en/


Kanapka Bar

Andriivskiy Uzvizin puolivälissä, ravintola Kanapaa vastapäätä sijaitseva pienehkö mutta viihtyisä ravintola oli positiivinen yllätys. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta paikka on jopa edullinen mutta silti laadukas. Ruokalista ei ole tosin kovin laaja mutta syömäni Surf&turf burger oli ainakin maukas. Paikan erikoisuutena on tilata olut sekä nalivka eli omenaviinashotti. Nalivka kuuluu kumota oluttuoppiin ja juoda juomat yhdessä.

Menuun voi tutustua nettisivuilla: http://borysov.com.ua/en/kanapka-bar

Osoite: Andriivskiy Uzviz 30A

Varenichnaya Katyusha 

Ukrainalaista ruokaa tarjoava ketju joka nimensä mukaisesti on keskittynyt varenikeihin. Sekä suolaisia että makeita varenikeja eli täytettyjä taikinanyyttejä on saatavilla. Varenikien lisäksi on laajalla ruokalistalla kuitenkin tarjolla monenlaista muutakin ruokaa kuten erilaisia keittoja, pihvejä ja kalaruokia. Kannattaa myös maistaa erilaisia paikallisia shotteja joiden raaka-aineena on muun muassa käytetty hunajaa, kirsikkaa, vadelmaa tai piparjuurta.

Katjushat on sisustettu kotoisasti mutta värikkäästi ja palvelu on ainakin yleensä hyvää. Ravintoloista voi ostaa myös mukaan joitakin tuotteita kuten hilloja.

Varenichnaya Katyusha löytyy mm. näistä osoitteista: Ivana Mazepy 5a (avoinna 24h), Hreshsatyk 29/1, Velyka Vasylkivskaya 23 ja 60 sekä S.Petljury 3/25a.

Nettisivut ovat muuten venäjäksi mutta ruokien nimet menussa myös englanniksi: http://katysha.com.ua/



Китайские Пельмени (Chinese Dumplings)

Tämä uudehko ja hieman syrjässä keskustasta katsoen sijaitseva ravintola oli itse asiassa ensimmäinen kiinalainen jossa olen Kiovassa käynyt. En osaa sanoa mikä on kiinalaisten ravintoloiden normaali taso Kiovassa mutta ainakin tämä paikka oli erittäin hyvä. Nimestään huolimatta tarjolla on laaja valikoima erilaisia kiinalaisia ruokia. Lisäksi hyvää oli se, että tulisiksi mainostetut annokset olivat oikeasti tulisia.

Kuten mainittua rafla ei ole aivan keskustassa mutta aivan lähellä sijaitsee iso ostoskeskus Ocean Plaza sekä sen vieressä Lybidskan metroasema joten paikanpäälle pääsee kuitenkin helposti.

Nettisivuja ravintolalla ei ainakaan vielä ole mutta Instagramista se löytyy nimellä chinesedumplingskiev ja Facebookista nimellä Китайские пельмени. Osoite: Velyka Vasylkivska 129


Tbiliso

Georgialaisia ravintoloita Kiovassa riittää runsaasti mutta annetaan tässä maininta Tbilisolle. Se poikkeaa monista muista georgialaisita modernin sisustuksensa vuoksi sekä sijainniltaan. Tbiliso nimittäin sijaitsee suuressa Dream Town-kauppakeskuksessa Obolonin kaupunginosassa. Mikäli siis kesken shoppailun iskee nälkä on Tbiliso hyvä valinta Dream Townin ravintoloiden joukossa.
Tarjolla on perinteisiä georgialaisia ruokia kuten esimerkiksi shashlykia.

Myöskään Tbilisolla ei ole nettisivua mutta se löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/Tbiliso.Kiev/

Osoite: Obolonskii Prospekt 1B (Dream Town)


Tuossa nyt joitakin suositeltavia paikkoja näin aluksi. Lukuisissa muissakin on tullut viime aikoina syötyä mutta niistä lisää ehkä toisella kerralla. 

Ai niin, kaupungin parhaat mojitot saa Buena Vistasta, Velyka Zhytomyrska 8/14!!!)))







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti